Använda växthuspolykarbonat för att täcka ett växthus

Växthuspolykarbonat:

Vissa säger att växthuspolykarbonat är det perfekta materialet för att täcka ett växthus; dubbelväggig polykarbonat håller värmen, sprider solljus och minskar risken för brännande växter, och finns i olika tjocklekar för att minska värmeförlusten under de lägre natttemperaturerna.

En av de största sakerna med polykarbonatglas är att det är så starkt – tills växthuspolykarbonat kom in i bilden var glasbrott en stor säkerhetsrisk och en otrolig kostnad, samt krångel för hobbyväxthusodlare.

Isolering:

Polykarbonat är utan tvekan den mest avancerade isoleringspanelen som utvecklats för användning i växthus. Detta är särskilt så nu när de flesta kommersiella polykarbonater säljs med UV-skyddande beläggningar för att bromsa nedbrytningen av panelerna. Tro det eller ej, det är solens strålar som gör störst skada.

Twin wall polykarbonat är ganska standard i branschen; men treväggiga polykarbonatskivor finns också tillgängliga. Dessa ark är tjockare och Maskinbearbetningen Polykarbonatservice erbjuder bättre isolering. Att gå med en tjockare plåt och fler väggar (som trippelvägg) gör att det du vinner i isolering förlorar du i dess förmåga att överföra den största mängden ljus.

Överlägsen glas? (men inte lika tydlig):

Dessa glasrutor är UV-behandlade, starkare och mer motståndskraftiga mot stötar än andra glasmaterial. En annan fördel med polykarbonat är dess långa livslängd.

En av de största fördelarna med polykarbonat är dess slaghållfasthet; det är 200 gånger starkare än glas och går inte sönder.

Praktiskt taget okrossbara, dessa paneler ger effektiv isolering utan att skapa hot spots som upplevs med glasväxthus och är skyddade med en UV-beläggning för att förhindra missfärgning.

Polykarbonatskiva är också mycket lättare än glas. När man bygger ett växthus av glas kan man ofta behöva hjälp av erfarenhetsbyggare, eftersom glas är så tungt och farligt om det går sönder. Polykarbonatskivor väger bara en fjärdedel av vikten av växthusglas på en kvadratfotsbasis.